Homeopátia és járványok 😷

Télvíz idején rendre megjelenik egy ránk leselkedő, fenyegető ágens: emlékezzünk a csirkét, malacot, embert támadó és irtó HN törzsekre, illetve a jelenleg tomboló koronavírusra 🐔🐷🤒

A járványok nagyjából egyidősek az emberiséggel- ahol sokan, összezártan élnek, ahol nincs megfelelően tiszta víz, táplálék, levegő, ahol az alap higiéniai szabályok sem tarthatóak be, könnyen felüti fejét 🤧

Kevesen tudják, de Hahnemann és tanítványai a maguk idejében a tífuszt, a kolerát is sikeresen gyógyították hasonszenvi szereikkel, s szignifikánsan többen élték túl e járványokat mindazok, akik homeopátiás ellátásban részesültek.

Manapság a Világ szegényebb országaiban, olcsó mivolta és elérhetősége okán, szintén természetes, hogy a homeopátia az elsőként választott terápia fertőzések esetén.

A homeopátiát klasszikus módon értelmező és művelő szakember a járványok esetén sem tekinthet másképp a helyzetre 🤓

Ha van tünet, azt megfigyeli, s az állapothoz leginkább hasonló szert választja.

Így járunk el influenza esetén is, mert nincs két egyforma influenzás beteg- máshogy és máshol fáj mindenkinek, más a hőérzet, más az étvágy, a szomj alakulása, s nagyon eltérő e levert állapot mentális megélése is.

A “ figyelj rám, ápolj, legyél velem”-től a “ mindenki hagyjon békén, ne nyúljatok hozzám”-ig bármi előfordulhat. 

Ez mind más-más szer után kiált.

Klasszikus homeopataként, megelőzés végett nem rendelek szert- a “ jajj, csak nehogy”- ra megfelel az általános állapot támogatása: magas dózisú C, D3 vitamin, cink, gyömbér, hársfatea, meleg levesek, napfény, friss levegő, mozgás, szauna segíthetnek- persze itt is az individualitás figyelembe vételével 🍯🥣🧄🍋☀️❄️

Világjárványok, vagy súlyosabb belterjes járványok  esetében  azonban alkalmazható homeopátiás prevenció, de csakis a klasszikus elvek mentén. 

Azaz megfigyeljük az aktuális járvány tünetképét, kvázi egyetlen személynek véve az összes beteget, s megkeressük a hozzá( juk) leginkább passzoló szert, az ún. Genus Epidemicust.

Azok a tünetek érdekesek ilyenkor, melyeket kevesen mutatnak, de nagyon különlegesek és feltűnőek, illetve azokat vesszük figyelembe, melyeket szinte mindenki hoz.

Ezt a szert általában alacsony vagy közepes potenciában, napi vagy heti adagolásban adjuk a megbetegedett személyek környezetében élőknek, attól függően, mennyire vannak kitéve a fertőzésnek.

Hahnemann zseniálisan látta: kell egy elő-elhangolódás ahhoz, hogy létrejöjjön a fogékonyság a betegségre. Fogékonyság nélkül nem jöhet létre a fertőzöttség sem.

Gondoljunk csak a nagy, középkori pestis járványokra- van, aki belehalt, más gond és maszk nélkül ápolhatott, s életben maradt 🥴😃

Miazmánk meghatározza, milyen betegségekre van hajlamunk ( lsd. korábbi írásaim a blogon).

Van családi, de létezik közösségi, nemzeti, földrajzi miazma is- így sosem véletlen, mi hol ütheti fel a fejét, csak kell egy előhívó, triggerelő hatás.

Összegzésképp: pánik helyett maradjunk tudatosak, van segítség-  kérdezze Gyógyszerész- Gyógyírászát ☺️