Schüssler-terápia

A Schüssler sók felfedezője Dr. Wilhelm Schüssler (1821-1898) német orvos, homeopata volt- 1873 óta alkalmazzák őket gyógyításra.

A terápia biokémiai folyamatokon alapul- az élő szervezetben (szövetekben, vérben) található szervetlen sók megfelelő mennyiségű, s megfelelő helyre történő bevitelét érhetjük el vele, kezelve és megelőzve ezzel a különböző hiányállapotokat, s az azokból adódóan kialakuló, esetleges betegségeket. E sók hiánya az arcon (bőr, fül, köröm, haj, fog) már azt megelőzően látszik, hogy az laborvizsgálattal kimutatható lenne.

12 alapsó, 12 kiegészítő só és 11-féle külsőleges krém áll ma rendelkezésünkre, melyek gyógyszertárakból szerezhetőek be. A só elnevezés a kémiai összetételre utal, valójában laktóz tablettákról van szó, melyeket vagy ásványvízben oldva juttatunk be a szervezetbe, vagy elszopogatva szedendők.
Mellékhatás nélkül, állatoknál, kisgyerekeknél, időseknél, várandósság esetén is biztonsággal alkalmazhatóak; kiegészíthetik a homeopátiás vagy egyéb terápiákat- felgyorsítva a gyógyulást.

Alkalmasak többek közt akut gyulladások elmulasztására, fájdalomcsillapításra, a só- vízháztartás, a sav-bázis egyensúly beállítására, méregtelenítésre, segítik a csontok, fogak, ínszalagok egészséges állapotának helyreállítását, de májfoltok, öregségi foltok, cellulitis, aknék, rosacea, hajhullás, kimerültség, alvászavar, szénanátha, kezdődő magas vérnyomás kezelésére is használhatóak.

A tanácsadás arcdiagnózissal indul (12 alapsóra építve), ahol felmérem az arcon látható sóhiányokat, 10-es skálán értékelve az állapotot. Kiválasztom a maximum 4, legfontosabb kezelendő területet. Páciensem az erre szolgáló sók és esetleges kiegészítő krémek alkalmazásáról, s beszerzési lehetőségükről tájékoztatom.

Hiányállapot esetén 2-3 havi kúra javasolt, mely után célszerű egy újabb személyes kontroll, arcdiagnózissal.

Schüssler arcdiagnózis, tanácsadás 17.000Ft/45 perc

Lépjen velem kapcsolatba!

Elérhetőségeim

e-mail: drlantos@gyogyirasz.hu

mobil: +36 30 5252 600

Skype: Gyogyirasz

Cím: Budapest, Hegedűs Gyula utca, XIII. kerület

Könnyen megközelíthető helyen: az M3 metró, valamint a 4-6 villamos vonalán.