Homeopátia – Gyakori kérdések

A homeopátia a placebohatáson alapul?

Placebohatás létezik. Biokémiai hatásmechanizmussal rendelkező, „hagyományos” gyógyszerek esetén is végeznek placebo tesztet. Ezeken a teszteken a kontrollcsoport hatóanyag nélküli gyógyszert kap, és azt vizsgálják, hogy az eredményekben van-e különbség a valódi kezelésben részesülő, és a placebot kapó csoport között. Ezeket a placebo teszteket homeopátiás szerek esetében is számtalanszor elvégezték, és arra jutottak, hogy nincs különbség a hagyományos és a homeopátiás szerek placebohatása között.

Szükséges-e életmódváltás a homeopátiás kezeléshez?

A homeopátiás kezelés indulásakor, az első pár adag bevételéig, kimondottan ellenjavallt az életmódváltás. Folytatni kell a napi rutint, szedni az addig is alkalmazott gyógyszereket, étrendkiegészítőket – csak az egyéb homeopátiás szerek szedésének kerülését kérem, a tisztábban átlátható gyógyszerkép miatt.
A kávé, mentol, alkohol, dohány elhagyása sem szükséges- amennyiben ez korábban az élet napi része volt, nagyobb inger lenne annak megvonása, mint a homeopátia megjelenése.
Amikor és amíg panasz- és tünetmentes valaki, természetesen nincs szükség már az individuális homeopátiás szer további adagolására, krónikus betegségek kezelése esetén azonban itt válik nélkülözhetetlenné a családi terheltség feloldása.
Végcélunk a teljes gyógyulás, mely homeopátiás értelemben az ember életében visszanyert szabadság: az önmagunkért vállalt felelősség, rugalmas hozzáállás a változó helyzetekhez, s a Lélek rendeltetésének megfelelő kiteljesedés.

Homeopátiával minden betegség kezelhető?

Egy klasszikus szemléletű homeopata nem betegségeket kezel, hanem a teljes embert. Az a célunk, hogy a szervezet saját öngyógyító mechanizmusa legyőzze a betegséget. A betegség egy elhangolódott energetikai állapot – homeopátiával ezt az elhangolódást tudom megszüntetni, ezzel segítve a szervezetnek, hogy meggyógyítsa önmagát.
Hozzám általában krónikus problémákkal kerülnek páciensek. Jellemzően a hagyományos orvoslással már próbálkoztak. Tüneti kezelést kaptak, ami időlegesen megszüntette a tüneteket vagy csökkentette azok hevességét, de a probléma rendszeresen kiújult.

A teljesség igénye nélkül felsorolok néhány területet, ahol homeopátiával helyreállt az egészséges állapot:

• Pszichoszomatikus eredetű tünetképek: tik, körömrágás, ágybavizelés kezelése homeopátiával

• Pánikbetegség, depresszió, szorongás kezelése homeopátiával

• Alvászavar kezelése homeopátiával

• Szénanátha kezelése homeopátiával

• Ekcéma kezelése homeopátiával

• Nőgyógyászati problémák, meddőség, HPV kezelése homeopátiával

• Pajzsmirigy betegségek kezelése homeopátiával

• Autoimmun betegség kezelése homeopátiával

Hogyan zajlik egy homeopátiás kezelés?

Míg a hagyományos orvoslás a tünetek elnyomására, csillapítására törekszik, a homeopaták a tünetekkel dolgoznak- azokat megfigyelve tudunk megfelelő szert választani az előttünk megjelenő aktuális állapotra.
Amíg van tünet, addig képes megmutatkozni az életerő, addig működnek az öngyógyító folyamatok.
A klasszikus homeopátiás esetfelvétel a homeopata és a kliens első találkozása, ahol egy 2 órás beszélgetés során feltérképezem az illető aktuális testi, lelki, szellemi állapotát.
Megfigyelem gesztusait, mimikáját, alkatát, a különös, egyedi, feltűnő jegyeit, sajátságait, figyelek szóhasználatára, az élettörténetre-panaszaira, melyekre megoldást remél.
Arra vagyok kíváncsi, hogy ki beteg és nála ez miképp zajlik, itt nem a betegség elnevezése számít.
A családi anamnézis, vagyis a nagyszülőkig felmenően előforduló betegségek segítenek meglátnom az adott ember betegséghajlamait, a hozott mintákat, élettémát.
Vallom, egy ember egy adott helyzetben, egy homeopátiás szer képéhez lehet leghasonlóbb állapotban, ennek megtalálása a feladatom.
Testre szabni, egyedivé tenni a hatást, a megfelelő hígítással es az adagolás meghatározásával tudom.
Minden szer letisztít és feltár rólunk egy újabb réteget, így a gyógyulás folyamán több szer képe mutatkozhat meg egymást követően- ez szerváltást is indokolhat adott esetben.
A homeopátiás kezelés szoros együttműködést, oda-visszajelzést kíván a homeopata és a gyógyulni vágyó között.
Fontos, hogy az illető ezentúl tudatosan figyelje magát: testi tüneteinek, lelkiállapotának változását, felmerülő emlékeit, felismeréseit, energiaszintjének, közérzetének, étvágyának, szomjának, hőérzetének alakulását.
Jegyezzen le minden újonnan megjelenő vagy a régmúltból ismerős, de már eltűnt tünetet, ha azok újra jelentkeznének.
E feljegyzések segítenek értelmeznem a szerre adott reakciókat, melyeket 3 hetente, a 45 perces esetkövetés során beszélünk át.
Így tudom meghatározni a következő 3 hétre esedékes hígítását és adagolását az adott szernek, hogy minél finomabban, nagyobb hullámvölgyek megélése nélkül, majdnem észrevétlen, apró lépésenként történjen a gyógyulás.

Lépjen velem kapcsolatba!

Elérhetőségeim

e-mail: drlantos@gyogyirasz.hu

mobil: +36 30 5252 600

Skype: Gyogyirasz

Cím: Budapest, Szív utca, VI. kerület

A Kodály körönd közvetlen közelében, könnyen megközelíthető helyen.