Tévhitek (és oszlatásuk) a homeopátiáró🤓

A homeopátiát, mint kifejezést, egyre többen ismerik, ám magát e tudományágat, s főleg mélységében- azonban alig.

Egy lelkes kisebbsége az orvosi egyetemeken végzetteknek, illetve pár, más szakterületről indult, s életük során e gyógymód hatékonyságáról meggyőződött ember tanulja és műveli 📚

A homeopátia szemlélete nem újkeletű- már Hippocrates, az Orvostudományok Atyja is leírta a betegségek két, különböző irányú megközelítését- az ellentétest, s a hasonlóságon alapulót.

Eszerint lázat, gyulladást lehetett csillapítani, de alaki hasonlóság révén, a dió agyra való hatása is ismert volt, illetve a  Chelidoniumot ( vérehulló fecskefű), sárga nedve alapján kapcsolták a máj-, epe rendszerhez.

Samuel Hahnemann, a homeopátia megalkotója, ezen gyökerekhez nyúlt vissza.

Orvos-gyógyszerész-vegyészként igazi polihisztor volt.. és akkurátusan tudományelvű 📝🧪⚗️

Az erősebb, hasonló inger kioltja a gyengébbet- ez a természet törvénye- az erős fény érzéketlenné teszi a szemet a gyengébbre, a nagyobb fájdalom kioltja az enyhébbet.

Egy, az állapotra jól megválasztott homeopátiás szer, átmenetileg felerősíti a mutatott tüneteket, melyet így az öngyógyító életerő ( a Hagyományos Kínai Orvoslásban a Qi), már képes helyreállítani.

Hahnemann doktor Istenhívő ember volt, miképp kortársai, de semmilyen ezoterika vagy mélylélektani fikciók nem mozgatták kutatásai során, csupán a “Nil  nocere” elve: úgy gyógyítani, hogy a legkevesebb szenvedést és ártalmat okozzuk 👨‍⚕️

Ezért próbálgatta a korában használatos gyógyszerek legkisebb hatásos, de még nem mérgező dózisát megtalálni, s ezeket 

az adott betegére, testre szabni ( lsd. Mercurius solubilis, Arsenicum album, Belladonna, Sulfur, Aconitum.. stb.)

Másik fő igyekezete az volt, hogy a betegségeket és a gyógyszereket minél jobban megismerhesse, hogy így tudja a legmegfelelőbb szert rendelni a megfelelő kórképre.

A szerei hígítását, egy, a megfigyeléseiből származó, zseniális következtetése kapcsán kezdte lépésenként az ún. ütverázással kiegészíteni, mely által a gyógyító erő növekedését, és az anyag “szellemi természetének kibomlását” tapasztalta.

Nem tudta rá a magyarázatot, a pontos hatásmechanizmust- de megfigyelte a kiváltott hatást, kipróbálta újból és újból, s mikor visszaigazolást nyertek feltételezései ( többszörös, gyógyult esetekkel alátámasztva ), ezeket leírta és ismertette kollégáival, a lehetséges fórumokon.

A homeopátiának ettől kezdve vannak követői és tagadói 😃😑

Akik hajlandóak voltak tanulni és gyakorolni, illetve, akik nem tudták elfogadni, hogy lehetséges ilyen módon ( is) gyógyítani, esélyt sem adva annak, hogy megismerjék.

Hahnemann csak egy utat tartott hatékonynak, látva és ismerve mindkettőt- ezt az újat; ő ettől kezdve sosem kombinálta a hasonszenvet az allopátiával.

Az ellentétes irányú kezelés átmenetileg csökkenti ugyan a tüneteket, de azok előbb vagy utóbb visszatérnek, s jóval erősebben- így maga a betegség mélyül- vallotta.

A mai világban sokkal több, ellentétes irányú behatás éri az egyént- fizikailag és lelkileg egyaránt, s nem látszanak oly egyértelműen a tiszta gyógyszerképek sem.

Elfogyhat az életerő, lehetnek fenntartó okok, melyek megszüntetésére nincs mód.

A homeopátia ilyenkor is segít: szerephez jut a palliációban, a helyzet méltóbb és kíméletes elviselésében.

Másképp értelmezi a homeopátia az egészség és betegség fogalmát, másképp tekint a tünetekre, mint az akadémikus orvoslás.

Így valóban szemléletváltás kell ahhoz, hogy e gyógymódot a magunkénak érezzük, s ezen az úton járjunk 🤔

A homeopátia a természettudományok területébe tartozik.

A szerek gyógyszerként vannak törzskönyvezve, gyógyszerkönyvi normák szerint, gyógyszergyárakban készülnek, gyógyszertárakban kaphatóak. Bizonyos országokban vényre írva, támogatott áron beszerezhetőek. 

A mérgező kiindulási anyagok potenciálva (megfelelő indikációban) gyógyítanak, a szakember nem veszélyezteti velük a hozzá segítségért fordulót 🍄🐍

Hahnemann szerei nem azért hígítottak, hogy a homeopata a “semmit” adja el a páciensnek, a haszonszerzés és megtévesztés szándékával 😎

És nem azért erősebb hatású egy magasabb fokú hígítottság, mert egyre kevesebb benne az anyagi természet.

A vele lépésenként közölt energia révén  mutatkozhat meg a kiindulási anyagnak egy más, hullámtermészetű minősége.

Fizikai- kémiai módon, anyagi síkon megközelítve, C12 potencia felett maximum a vivőanyag ( laktóz, szacharóz) vizes oldatát vagyunk képesek detektálni- egy szilárd gyógyszerforma esetében.

Kvantumfizikai módszerekkel azonban van különbség a különféle anyagból, különböző potenciára hígított és ütverázott homeopátiás szerek oldatai és a tiszta víz kristályszerkezete között. 

Más rezgés, más hullám- ez információs terápia.

Amennyiben e tudományág szakemberei lefektetik az ide vonatkozó törvényszerűségeket, meglesz az oly sokszor hiányosságként felrótt, tudományos bizonyíték is a hogyanra, ezt egyelőre csak sejtjük 🧐

Azt azért szeretem megemlíteni, hogy a gravitáció is létezett már Newton előtt, a leírásoktól függetlenül 🍎

Mivel a homeopátia eleve aktuálisan az egyénre, annak tünetegyüttesére szabott terápia, képtelenség a hagyományos, klinikai, kettős vak, placebo-kontrollált vizsgálatokkal tesztelni hatásosságát. Egyedi betegnek egyedi esetre rendeli a szakember.

Juliska és Piroska fülfájása csak annyiban hasonló, hogy borzasztó- minden egyéb részletben másképp írják le, másképp élik meg az elszenvedők- így nekik más a gyógyító szerük.

A klasszikus homeopátiának tekintélyes múltja, széles körben megbecsült és elismert jelene van ( pl. angol, holland királyi udvar tagjai, Bayern München futballcsapata- tehát nem a megvezetett, tudatlan, gyógyszeripar- és/vagy oltásellenes emberek alkalmazzák világszerte), így minden bizonnyal jogosult és sikeres jövője is lesz 👑

Önálló területként, vagy egyéb, az egyént egységnek tekintő, holisztikus szemléletű gyógymódokkal együtt, az oki orvoslás bázisa.

Mert gyógyít, mert segít, mert működik- már 210 éve- az emberiség javára 👍☺️

Dr. Lantos Gabriella Zsófia 

CHE, CEDH diplomás homeopata

www.gyogyirasz.hu

Gyógyírász- a Szívből jövő Szakértelem